Heesters en bomen.

  • Bekijk uw tuin en verwijder planten die vorig jaar niet mooi waren. Bomen en heesters kunnen geplant of verplant worden tot april, mits het niet vriest.
  • Heesters die in het voorjaar prachtig bloeien en bloemen of besjes hebben mogen niet gesnoeid worden in deze periode.
  • Heesters die pas in de zomer bloeien mogen bijna allemaal wel gesnoeid worden. Er zijn uitzonderingen onder de planten en hebben dan ook een afwijkende bloeiperiode dan u gewend bent. Bewaar daarom ook altijd het etiket die u bij een aangekochte plant mee krijgt.

De eventuele winterbescherming mag na de vorstperiode weggehaald worden. Controleer de overige materialen bij de roos zoals bijvoorbeeld: zijn de stokken nog sterk genoeg bij de klimrozen? Zit het bindbuis nog goed vast bij de klimrozen?

  • ls de vorstperiode voorbij, dan kunnen rozen gesnoeid worden. In het voorjaar mogen bij struikrozen beschadigde of dode takken er afgeknipt worden. De gezonde en sterke takken mogen gesnoeid worden tot 25 centimeter boven de grond. De overige takken die slecht gebloeid hebben of weinig blad hadden mogen nog verder gesnoeid worden tot 15 cm boven de grond.
  • Na het snoeien is het verstandig rozen te bemesten met speciale rozenmest, dit doet u eens per maand tot in juli.
Stel een vraag!

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? Dan nemen wij contact met u op. Vul onderstaande gegevens in.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken