Smolenaers Vanlier Tuinaanleg

bij de aanleg van uw tuin regelen wij alles van a tot z

Aan de slag met de aanleg van uw tuin

Tuinaanleg van A tot Z voor u geregeld

Wilt u de tuin laten aanleggen die u door Smolenaers Vanlier Tuinen heeft laten ontwerpen? Of heeft u al een ontwerp en wilt u dat laten aanleggen? Misschien wilt u maar een gedeelte van uw tuin laten aanleggen, bijvoorbeeld een vijver of een voortuin? Of u wilt meehelpen bij de aanleg van uw tuin? Alles kan. Smolenaers Vanlier Tuinen gaat graag voor u aan de slag. U hoeft niet op zoek te gaan naar een grondwerker, stratenmaker, vijverbouwer, plantendeskundige, elektricien etc: Smolenaers Vanlier Tuinen verzorgt dit allemaal voor u.

Stap voor stap professionele tuinaanleg

Van rooien en bestraten tot beplanten en inzaaien van de tuin

Na het doorspreken van de planning gaan wij voor u aan de slag. Bij tuinrenovaties beginnen we met het rooien (kaal maken) van de huidige tuin. Dan zetten we de tuin uit. Niet alleen de lengte en breedte, maar ook de hoogte wordt nauwkeurig uitgezet. Vervolgens kunnen we beginnen met het grondwerk: handmatig en/of machinaal wordt uw perceel ‘tuinklaar’ gemaakt. Er wordt cunetten gemaakt (de grond wordt klaargemaakt voor een terras) en de grond wordt gespit. Dan beginnen we met de infrastructuur van de tuin. We leggen elektra en een eventuele beregeningsinstallatie aan. Verder wordt bijvoorbeeld de vijver gegraven en worden waterpartijen aangelegd. We plaatsen eventueel de serre, het prieeltje, de hobbykas of de oranjerie. Ook schuttingen en andere tuinafscheidingen worden in deze fase in uw tuin geplaatst. Vervolgens gaan we uw tuin bestraten: het terras (of de terrassen) wordt aangelegd en ook paden worden nu gecreëerd. Uw tuin begint nu al aardig vorm te krijgen. We kunnen nu met de beplanting gaan beginnen. Hebben alle bloemen, planten, struiken, heesters en bomen hun plek in uw tuin gekregen, dan is het tijd voor het gazon. Afhankelijk van uw wensen zaaien we het gazon in of leggen we grasmatten, al dan niet van kunstgras.

Nu is uw tuin klaar. Tijd om te genieten. En meteen ook tijd om te starten met het onderhoud van uw tuin.

Ook voor kleinere tuinwensen

Aanleg van vijvers, waterpartijen, terrassen etc

Wilt u niet uw gehele tuin laten aanleggen maar heeft slechts een gedeelte van uw tuin onze aandacht nodig? Dan kunt u ook bij ons terecht. Smolenaers Vanlier Tuinen voorziet u graag van professioneel advies, bijvoorbeeld over de aanleg van een vijver of over het gebruik van bestrating in uw tuin. gebruik van bestrating in uw tuin.

Open live gesprek
Hallo, kunnen wij u ergens mee helpen?
Hallo,
Wij helpen u graag verder bij al uw vragen!