Over Smolenaers Vanlier Tuinen

een mooie tuin is voor iedereen anders

Tuinontwerp op maat

Tuin afgestemd op tuinwensen en architectuur

De spinnen in het web van Smolenaers Vanlier Tuinen zijn Bert Vanlier & Leon Smolenaers. Voor hun is het maken van een tuinontwerp op maat hun lust en hun leven: “Een tuin moet bij de architectuur van het huis en bij de omgeving passen. Maar wat minstens zo belangrijk is, is dat een tuin past bij de bewoners en hun tuinwensen.” En met de bewoners bedoelen Bert en Leon de gebruikers van de tuin. In de eerste plaats de mensen (wat verwachten ze van hun tuin? Hoe willen ze hun tuin gebruiken? Wat vinden ze mooi? Hoeveel tijd willen ze in hun tuin besteden?), maar ook met de voorkeuren van andere gebruikers, zoals vogels, vissen en insecten wordt rekening gehouden.

Een mooie tuin, voor iedereen anders

Tuingenot in alle seizoenen

De tuin bepaalt voor een groot deel het woongenot. Zoveel mensen, zoveel tuinwensen. En zoveel percelen, zoveel mogelijkheden. Een tuin moet ruimte bieden om er aangename tijd in door te brengen. Als er kinderen zijn, moet in de tuin gespeeld kunnen worden. Een werkend echtpaar zoekt misschien een onderhoudsarmere tuin dan een gepensioneerde hobbyist met groene vingers. En een kleine tuin wordt doorgaans anders ingericht dan een tuin op een groot perceel. Bert en Leon vinden dat een tuinontwerp zo moet zijn, dat de tuin het hele jaar bewonderd kan worden: “Als u buiten in de tuin zit, moet u genieten. Maar dat moet u zeker ook als u vanachter het raam de tuin in kijkt. In een goed ontwerp wedijveren kleur, een harmonisch spel tussen licht en donker en de combinatie van bestrating, ornamenten en waterpartijen het hele jaar om de aandacht. Een op uw wensen gebaseerd tuinontwerp vormt de tuin waar u elk seizoen weer volop van geniet!”

Tuinontwerp totaalplan

Tuintekening, beplantingsplan, materiaallijst, offerte

Het tuinontwerp is een totaalplan: het bevat niet alleen een gedetailleerde tekening in kleur, maar ook een beplantingsplan en een materiaallijst. U ziet dus precies welke planten en materialen onderdeel uitmaken van het ontwerp. Bij het totaalplan ontvangt u ook direct een gedetailleerde offerte.
Als u tevreden bent met het tuinontwerp, dan kunt u het kopen. De vervolgstappen bepaalt u zelf. U kunt uw tuin nu laten aanleggen door Smolenaers Vanlier Tuinen. U kunt er ook voor kiezen zelf aan de slag te gaan. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.

Open live gesprek
Hallo, kunnen wij u ergens mee helpen?
Hallo,
Wij helpen u graag verder bij al uw vragen!